Saskia Beek Fotografie » Lifestyle fotografie, trouwfotografie, kinderen, etc...

Saakje – Ode aan de laatste van de vrouwenlijn – watershoot

Laatste lijners… laatste in de vrouwenlijn

Toen ik een aantal maanden geleden via Saakje Bakker voor het eerst de term ‘laatste lijners’ hoorde maakte dat diepe indruk op me. Wat een wereld aan gedachten, gevoelens en dynamieken moest daar achter schuil gaan.Saakje is iemand die veel deelt via LinkedIn en stories op instagram en zo ook stukjes van haar reis in het ontdekken van die wereld. Heel bijzonder!


Het boek ‘Ode aan de laatste in de vrouwenlijn’ (van Anneke Wittermans) kwam ook op haar pad en dat zorgde nog eens voor extra verdieping en verbinding met andere vrouwen die ze ook enorm inspireerde met haar verhalen. Zo ontstond ook het idee voor een event. Op haar 47ste verjaardag en met 47 vrouwen, elk hun eigen verhaal.


Voor de bekendmaking van het event ‘Dans je eigen dans’ wilde Saakje graag foto’s maken. Bij en in het water. Zo mooi dat ik dat met haar samen mocht doen.

Helemaal op een manier die zo bij haar past, eigenlijk als een soort ritueel… zelf voelen wat ze over wilde brengen en dat ter plekke in de foto’s leggen. Op het strandje, in het water… op een niet zo hele warme avond. Maar ze ging ervoor en er doorheen… Mét de speciale rok, die op het laatste moment nog in haar gedachten kwam omdat andere items niet wilden lukken of goed voelden. De rok die haar mama ooit voor haar had gemaakt en nog ergens achter in de kast lag… Nu symbool voor de vrouwenlijn en de handen die zij als steun op haar schouders voelde terwijl ze met tranen in haar ogen het water in liep. De gekleurde bloemen die ze in het water legde dreven al snel alle kanten op, hun eigen weg en avontuur tegemoet. Vast om weer andere harten te rake…

Share to:|Twitter|Pinterest|Facebook|Email

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*